Hergebruik rookmelders

Draadloze rookmelders in de keten hergebruiken

STEKERBAAS is samen met Inexeon het project hergebruik draadloze rookmelders gestart. Het simpele idee; hergebruik van draadloze rookmelders.

De wetgeving heeft bepaald dat sinds 1 juli 2022 rookmelders verplicht zijn in woonhuizen. Op elke verdieping moet minimaal 1 goed werkende rookmelder hangen. Nederland telt 8 miljoen woonhuizen. In de afgelopen 3 á 5 jaar zijn er zodoende miljoenen (met name) draadloze rookmelders gemonteerd. Doordat deze apparatuur nu nog niet in aanmerking komt voor her inzet is er een toekomstige afvalberg in het verschiet van miljoenen rookmelders.

Deze potentiële afvalberg is zo groot als 14 voetbalvelden vol met rookmelders en heeft het gewicht van ruim 16.000 maximaal gevulde huisvuil kliko's.

Met de door ons goedgekeurde gereviseerde melders wordt de afvalberg van elektronische goederen fors kleiner. Hiermee wordt de druk op grondstoffen verlaagd en wordt de CO2 uitstoot welke ontstaat bij recyclen ook minder. In potentie kunnen we ruim 1.250.000 kg aan grondstoffen besparen.

Heeft u ook interesse om uw rookmelders nog een levenscyclus van 10 jaar mee te laten gaan, neem dan contact met ons op. Vul op deze pagina uw gegevens in. Vermeld hierbij (bij voorkeur) om hoeveel melders het gaat en welk fabricaat en type u heeft. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

U kunt ook een mail sturen naar hergebruikrookmelder@stekerbaas.nl

Genomineerd voor:

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.