Projecten

Verlichting-in-verlichting bij Secoya campus te Utrecht

Door verlichting-in-verlichting wordt groot onderhoud aan de parkeerverlichting bij Secoya met 2 jaar uit uitgesteld.

STEKERBAAS heeft bij de imposante Secoya Campus (hét kantorenpark in Papendorp, Utrecht) de LED-verlichting bij parkeergarage P.coya vervangen. De bezoekersgarage was, net als alle verlichting bij de parkeervoorzieningen op het campusterrein, reeds voorzien van LED verlichting. De armaturen uit 2016 zaten op de theoretische levensduur. En ondanks dat meer dan 90% van de armaturen nog prima functioneerde zijn de armaturen in P.coya één op één vervangen voor nieuwe armaturen. Kapitaalvernietiging en slecht voor het milieu? Nee, juist helemaal niet. Deze vervanging is een bewuste én circulaire keuze!

Door deze vervanging heeft Secoya namelijk een eigen voorraad gecreëerd. Een unieke voorraad, want de HDM408 armaturen die destijds speciaal ontwikkeld zijn voor montage in de fiber vloeren van de parkeerdekken worden niet meer geproduceerd. De keuze was hierdoor beperkt: alles in een bulk vervangen of de maatwerkoplossing van STEKERBAAS waar nu voor gekozen is.

Het aantal armaturen in P.coya vertegenwoordigd ongeveer 15% van alle parkeerverlichting bij de totale campus. Met de gecreëerde voorraad wordt naar verwachting de vervanging van de overige 85% met twee jaar uitgesteld. Een financiële besparing die omgerekend kan oplopen tot wel 25%! De investering van vandaag zorgt dus voor een enorme verlichting. Een verlichting in kosten en een verlichting in zorg. Onderhoudspartner MeenTeen BV zorgt er de komende jaren voor dat defecte armaturen vervangen worden. En zo wordt ieder laatste verbruiksuurtje optimaal uit ieder armatuur gehaald. 

Secoya, MeenTeen BV en STEKERBAAS hebben hiermee een intern circulair systeem opgezet.

De gedemonteerde armaturen, met daarin de resterende branduren, worden ingezet bij de overige garages op locatie. 

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.