Hergebruik van installatie(onderdelen)

Efficiënt en Duurzaam: Het Logistieke Proces bij STEKERBAAS.

1) Inventarisatie

Voordat we direct starten met het demonteren gaan wij eerst met u in overleg. Wij demonteren namelijk niet om voorraad te creëren welke wij door verkopen. Wij starten pas met demontage als het merendeel van de installatie een herbestemming heeft. Vergelijk het met een aannemer welke start met de bouw als 70% van de woningen verkocht zijn. In de meest optimale situatie kunt u de installatieonderdelen zelf elders inzetten. Zo niet, wij helpen u graag met het vinden van een nieuwe bestemming.

Niet elk installatieonderdeel is geschikt voor hergebruik. Sommige materialen zijn nou eenmaal echt afgeschreven. Niet enkel financieel, maar vooral technisch. Deze materialen worden getoetst op recyclebaarheid. Wij doen er alles aan om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de materialen en grondstoffen.

Om u een beetje op weg te helpen heeft STEKERBAAS de hergebruik top 10 opgezet. Hierop staan installatieonderdelen welke geschikt zijn voor hergebruik.

2) Demontage, Sortering en Inspectie: De Basis van Hergebruik

Bij STEKERBAAS begint het logistieke proces met de demontage, sortering en inspectie van geprefabriceerde en plug-and-play installatie onderdelen. Ons ervaren team zorgt voor een zorgvuldige ontmanteling, waarbij elk onderdeel zorgvuldig gedemonteerd wordt. Vervolgens worden de materialen zorgvuldig gesorteerd op basis van hun eigenschappen en conditie. We voeren ook een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat de onderdelen geschikt zijn voor hergebruik. Door dit proces te volgen, zorgen we ervoor dat alleen kwalitatief hoogwaardige en herinzetbare onderdelen worden geselecteerd voor verdere behandeling.


3) Voorraadbeheer en Overzicht: Optimaliseren van Beschikbaarheid

Bij STEKERBAAS hechten we veel waarde aan voorraadbeheer en overzicht. We begrijpen dat het belangrijk is om de beschikbaarheid van herinzetbare installatieonderdelen te optimaliseren. Daarom houden we de onderdelen, indien gewenst, per klant op voorraad. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt te reageren op de behoeften van onze klanten en hen te voorzien van de benodigde materialen op het juiste moment. Door een strak voorraadbeheer en overzicht te handhaven, streven we ernaar om de efficiëntie te verhogen en tijd- en kosteneffectieve oplossingen te bieden.

4) Teruglevering op Locatie: Naar een Circulaire Toekomst

Het uiteindelijke doel van het logistieke proces bij STEKERBAAS is om herinzetbare installatieonderdelen handzaam terug te leveren op de (nieuwe) locatie. We zorgen voor een zorgvuldige verpakking en transport om ervoor te zorgen dat de onderdelen veilig en in goede staat arriveren. Door installatieonderdelen een tweede leven te geven, dragen we bij aan een circulaire toekomst en verminderen we de behoefte aan nieuwe materialen. Het logistieke proces is de laatste stap in ons streven naar duurzaamheid, waarbij we ervoor zorgen dat herinzetbare materialen op de juiste plek terechtkomen en bijdragen aan een meer circulaire en verantwoorde bouw- en technische sector.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.